Gran Canaria

Gran Canaria 11-24 mars

Värme, utflykter, hälsa och gemenskap för dig som älskar att resa

Dag 1

Vi reser med direktflyg från Arlanda till Las Palmas den första dagen. Vid ankomst väntar en transfer på oss för vidare färd mot lägenhetshotellet Vistaflor i Maspalomas. Hotellet består av bungalows bredvid varandra och med stort poolområde. Kök och vardagsrum på nedervåningen och badrum och sovrum på andra våningen. Första dagen gör vi en enklare områdesorientering och inkvarterar oss i våra bungalows. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag och går igenom veckornas program.


Dag 2

Vi äter frukost på hotellet innan en buss kommer för att ta med oss på dagens utflykt till Las Palmas. Vi gör en guidad rundtur i gamla stan och besöker butiker och saluhallar för möjlighet att handla med sig mat, godsaker och dryck. Vi avslutar dagsturen med lunch på stranden i Las Palmas. Kvällen är fri för egna aktiviteter.


Dag 3

Fri dag. För de som önskar erbjuder hotellet olika utflykter under veckan. Testa på nybörjargolf, shopping, en dag på stranden eller en promenad i närområdet. Vid hotellet finns pooler, bar och utomhusaktiviteter som passar de flesta.


Dag 4

På förmiddagen hämtar en buss oss igen för en dagsutflykt med smak. Vi besöker först en av öns bananodlingar där vi får se hur bananträd växer och bär klasar av bananer. Vi får en guidning på gården och lära oss mer om odlingen, bananer och människorna som drivs av sitt yrke.

När vi är klar åker vi vidare till en romfabrik som producerar kanarisk honungsrom. Drycken är en bärnstensfärgad likör som har sitt ursprung på Kanarieöarna. Honungsrom dricks vanligtvis efter maten och har en söt karaktär. Besöket avslutas med en lunch på plats innan återfärd.


Dag 5

Dagen är fri för sol bad och egna aktiviteter.


Dag 6

Den här dagen är det dags att snöra på sig sköna vandringsskor och äta en energirik frukost. På förmiddagen kommer vår erfarna vandringsguide till hotellet för att ta med oss ut på en högt belägen vandring. Vi börjar med att ta oss med buss en stund upp i vulkanbergen som sträcker sig över ön. När vi kommit en bra bit upp stannar vi för att fortsätta till fots. Vyerna, omgivningen och vandringen är otroligt vacker att de etsar sig fast och blir kanske nåt av de bilder vi minns som bäst när vi kommer hem. När vandringen är slut väntar åter en buss på oss för att ta oss ned mot byn igen och våra bungalows. Trötta och möra kan vi ta ett dopp i poolen när vi kommer tillbaka, njuta en stund på altanen eller beställa en Sangria i baren.


Dag 7

Fri dag för återhämtning och semester på egen hand eller tillsammans. Halva veckan har gått och vi har fortfarande massor av härlig tid på denna magiska ö.


Dag 8-10

De här dagarna får vi besök av en inspirerande hälso- och rörelseinstruktör. Vi får möjlighet att delta i pratstunder om kost och hälsa, testa vattengymnastik med spansk musik, rörelseövningar och mycket mer. En av dagarna besöker vi Thalasso, en hälsosam badupplevelse, utöver det vanliga. Thalasso ligger i San Augustin vid Gloria Palace och har en marin vattendel med olika tempererat vatte. Här kan vi uppleva 29 hydromassagestationer med bl.a motströmssimning, vattenfall, vattestrålar och solstolar med mikrobubblor.


Dag 10-14

De sista dagarna på Maspalomas är helt fria från aktiviteter på dagarna. Nån av kvällarna bjuds kanske på något extra: frågesport, musik, lekar, uppträdanden eller avslutningsdrink vid poolen. För den som önskar äta ute kan vi rekommendera fler fina restauranger eller välj en middag på hotellets egna restaurang. Prova på nybörjargolf, delta i någon av hotellets aktiviteter eller passa på ta en tur för att sola och bada vid den fantastiska stranden Playa de Inglés. De här dagarna njuter vi av dagarna som de är och värmen, naturen och de vackra soluppgångarna.

Den sista dagen avslutar vi med en gemensam middag på en Guide Michelin restaurang och summerar, gläds och njuter av de fantastiska veckorna vi haft på Gran Canaria.