Musslor, tryffel och vin

Musslor, Tryffel och Vin

Vi reser med flyg till Kroatien och checkar in på hotell Eden i Rovinj. Hotellet är ett fyrstjärnigt hotell och har pool, restaurang och en egen liten strand nedanför.


Varannan dag gör vi utflykter och upplever musslor, tryffel och vin på ett enkelt sätt. 


En av dagarna gör vi en båttur till Lim Fjorden. Det blir en avslappnande och vacker tur i Rovinj-området för en blick av omgivningen och öarna ur ett annorlunda perspektiv.

Limfjorden är en lång, smal fjord som sträcker sig rakt in i landet. Fjorden kantas av tjocka skogar. I fjorden odlas musslor och ostron som serveras på de två restaurangerna Viking och Fjord. Limbuktens sjö är ca 10 km lång, 30 meter djup och 600 meter bred vid den bredaste delen. Mäktiga branta bergsbackar på båda sidor av sjön som når upp till 100 meter på vissa ställen. För den som önskar finns chansen till ett uppfriskande dopp i havet när båten gör ett stopp.


En annan dag besöker vi en tryffelproducent som personligen guidar och visar oss hur tryffelprocess och tryffeljakt går
till. Utvinningen av tryffeln är en upplevelse för sig oavsett
om man gillar tryfflar eller inte.  Vi avnjuter även en god lunch
på plats och självklart kommer vi att få provsmaka tryfflar av olika slag. Vi avslutar besöket med en rundtur i Motovan.


Vi passar också på att smaka av de utsökta istriska vinerna på plats som är framställt av de skickliga producenterna i trakten. Kroatiska viner bär en lång historia frånl det antika Grekland.  


Varannan dag har vi fri tid på plats och kan undersöka den vackra orten. Trots att Rovinj är en liten stad så har den ett otroligt utbud av nöje, historia, kultur och matupplevelser. Att staden styrts av Italien och Österrike genom historien är något som är väl märkbart i både maten och arkitekturen. 

Rovinjs gamla stad är en magnifik upplevelse med sina medeltida hus som skjuter upp ur havet. Tiden och vädret har format och nött fasaderna och gränderna är riktigt trånga på sina delar. Huvudgatan Grisia leder ända fram till Santa Eufamiakyrkan och den kantas av konstgallerior utöver det vanliga.  


För dig som vill njuta av havet och vårsolen så består stränderna i Rovinj av klappersten och klippor. Trappor tar dig ned på fler platser och sandaler eller badskor är att rekommendera om du vill ta dig till vattnet. Njutbar är tiden i maj, förutom de vårvackra blommorna så stiger temperaturen i maj och soltimmarna ökar med nästan 70 minuter denna månad.


Avresa 15-22 Maj

Flyg


Reseprogrammet uppdateras inom kort.