Venedig, Trieste och Rovinj

Venedig, Trieste och Rovinj

Vi landar i Venedig där vi stannar en natt. Dagen därpå reser vi med buss från Italien vidare mot Rovinj som är en ungerfär fyra timmars lång resa allt som allt.


Mellan Rovinj och Venedig ligger kuststaden Tríeste. Trieste var tidigare huvudort i provinsen Trieste och tillhörde den Habsburgska monarkin från 1300-talet till 1900-talet. Trieste var på den tiden en mycket viktig hamnstad. På bilden syns en del av  1800-talsslottet Miamare  med historia från Habsburgska släkten.


Vi är framme i Kroatien på senare eftermiddagen, där vi checkar in i Rovinj och avslutar  med en trevlig middag på hotel Eden.


Under våra dagar i Rovinj har vi utflykter och fria dagar. Vi besöker gamla stan i Rovinj där de medeltida husen skjuter rakt upp ur havet. Här finns massor av historiska intressanta berättelser, byggnader och platser. Santa Eufamiakyrkan och stadsmuséet kan varmt rekommenderas att besöka, där gammal konst och arkitektur stolt visas upp. hela gamla stan är värd att uppleva och missa inte huvudgatan Grisia, som leder enda upp till kyrkan. Här kantas gatan av konstgallerior med all sorts hantverk, keramik, smycken och tavlor i olika former.


För den som vill bada är stränderna ofta av grus eller klippor. På fler ställen går trappor ner mot klipporna vid havet där det går att sola och bada. Hotel Eden har en egen liten strand för den som hellre vill vara kvar på hotellet. Temperaturen har sjunkit en del i Rovinj i september och oktober men efter en skön sommar kan havet ändå vara relativt skönt och vissa dagar riktigt varma. 20-23 grader är en normal temperatur i Rovinj september-oktober


Utflykter och reseprogram uppdateras inom kort