Resebeskrivning

Våra dagar i Pärnu

Gör som många av våra resenärer och unna dig själv en hälsoresa för både kropp och själ. Vi har märkt att många som väljer att åka med till Tervis spa i Pärnu för första gången blivit positivt överraskad och fortsätter att boka in sig gång på gång, och att man ofta efterhand väljer en längre vistelse. 

Hotellet är nyrustat och fräscht och det finns hela tiden hotellpersonal att tillgå, receptionen har öppet dygnet runt och vår a värdar/värdinnor finns alltid i närheten. 


Ett dopp i poolen på relaxavdelningen...


Var och en har en läkartid inbokad på eftermiddagen samma dag eller dagen därpå. Utbudet av behandlingar är stort och i priset ingår i snitt tre behandlingar om dagen, varav en utgör klassisk massage. 


Utöver behandlingar finns pool, relax och gym på hotellet att tillgå dagtid. på relaxavdelningen finns simbassäng, bubbelpool, japanskt varmvattenbad samt fler olika bastuvarianter öppna. Det finns även 3 barer/caféer och butik på hotellet.


Hotellet ligger med promenadavstånd till havet och strandpromenaden åt ena hållet och centrum åt det andra för den som vill upptäcka Pärnu. 

Utflykter erbjuds av hotellet och veckans aktuella presenteras på plats.


...eller dopp till kaffet på hotellets takterass?

Din resa

Avresedagen
Vi har många resenärer från stora delar av Sverige, vilket gör att vi använder oss av Tallink Siljas bussanslutningar. Anslutningsorter och pristillägg enligt turlistan:

Turlistan hittar du här.


Vida Resor tar emot alla i Värtahamnen från ca kl 15.30. Både er som ansluter med buss och för er som tagit er till Värtahamnen på egen hand.
Klockan 17.30 avgår Tallinks färja från Stockholm - logi i tvåbädds insideshytter med golvstående sängar ingår.


Ankomst Tallinn

Frukost kan förbokas ombord på båten. Det finns även möjlighet att äta enklare eller större frukost och betala direkt ombord. Tallinn kl 10.15. Vid hamnen väntar transfer som tar oss vidare till Pärnu. Resan tar ca 2 timmar, så vid lunchtid är vi framme och då väntar incheckning samt lunchbuffé på hotellet. 


Läkarbesök sker under eftermiddagen eller nästkommande dag. Middagsbuffé serveras på kvällen.


Våra dagar på spa

Nu släpper vi ned axlarna och njuter!
Frukostbuffé, lunchbuffé och middagsbuffé serveras varje dag på hotellet. Likaså de ordinerade behandlingarna.

Vissa dagar anordnas utflykter av hotellet som går att boka på plats. Vilka utflykter som erbjuds just den veckan presenteras vid ankomst. En av de första dagarna bjuder vi på lite information och välkomstkaffe på hotellet - tid och plats meddelas i vår pärm i receptionen. Vår reseledare bor på Tervis under hela vår vistelse i Pärnu.


Hemresedagen

Frukost, behandling och lunch på hotellet därefter åker vi med bussen till Tallinn. Vi hinner med en del shopping innan Tallinks båt avgår från hamnen i Tallinn kl 18.00. Även här sköter reseledaren/chauffören incheckningen.


Hemkomstdagen

Fartyget anländer till Stockholm kl. 10.00  För er som åker med anslutningsbuss väntar dessa utanför terminalen på anvisad plats.

Upplev Pärnu

För dig som vill hinna upptäcka mer i Pärnu under vistelsen finns mycket att se och njuta av här.

Vi kan varmt rekommenderar att ta en sväng ner på stan på egen hand för den som har möjlighet. Gågatan genom centrum nås på bara 10-15 minuter till fots från hotellet. Pärnu har mycket av fin gammal bebyggelse bevarad och erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer, restauranger och kulturella mötesplatser.


På Riddargatan 21 mitt i stan sitter en hästsko på väggen...


Om man istället vill ta en naturnära promenad så kan man gå åt andra hållet från hotellet. Det ligger en fin park med promenadstråk mellan hotellet och Pärnuviken. Viken är en del av Rigabukten med fin sandstrand så långt ögat kan nå. På sommarsäsongen myllrar här av badgäster och stranden kantas av barer och glasskiosker. På våren, hösten och vintern kan man istället njuta här av en lugnare strandpromenad intill vågornas brus och havets salta dofter.


För den som tycker om att spela golf finns Pärnu Bay Links som ligger vackert beläget efter havsstranden, bara 2 km från Pärnu City, banan har snabbt blivit en självklar plats för sanna golfälskare. Här möter tallskog havsbris och skapar en naturlig plats på gränsen mellan sandig jord, gräs och böljande fairways. Pärnu Bay Golf Links är Estlands nyaste golfbana och utnämnd till Estlands best golf course av World Golf Award. Även klubbhuset är utöver det vanliga! 


...det sägs att Karl XII tappat den i Pärnu på väg mot Narva  1700