Hotellet och behandlingarna

Tervis Hälsohotell

Hotellet omfattar sju byggnader som är sammankopplade med varandra genom glasgallerior. Hotellet har 494 bäddar, från balkongen i hotellrummen öppnar sig en pitoresk utsikt. I direkt anslutning till hotellet ligger segelbåtshamnen och Pärnus historiska vågbrytare.


Vad ser du fram emot på vintern?


Till frukostbordet, morgongympan och andra behandlingar kan ni promenera genom glasgallerior som sammanbinder byggnaderna. Här finns även relaxavdelning, skönhetscenter, butik och gym att tillgå. På sommaren lockar solskensfyllda promenader i Pärnus strandområde. På vintern kan här njutas av mjukt fallande snö och en mysig sjöstad under vitt snötäcke.


Att gå insvept i en varm badrock genom galleriorna när snöflingorna virvlar utanför


Läs mer på denna sida om vilka olika rumstyper som går att välja på hotellet, vilka behandlingar som ingår i  grundpriset, vilka som kan bokas mot tillägg, färdiga paket samt specialistläkare och tjänster som erbjuds på hotellet.Standardrum exempel

Superiorrum exempel

Standardrum i Hus 1 och Hus 2


I rummen finns morgonrock, TV, direktvalstelefon, kylskåp och dusch.
Alla rum är allergianpassade och rökfria och har WiFi. 


Bilden är exempel på hur ett vanligt standardrum i Hus 1 ser ut, det finns andra variationer och vi kan inte garantera att rummet ser ut precis som på bilden. 

Superiorrum i Hus 3


Superior rummen är förutom standardutrustning försedda med hårtork och förvaringsskåp. Superior-rum har minibar. Produkter från minibaren kostar extra och läggs till hotellfakturan.


Bilden är exempel på hur ett vanligt superiorrum i Hus 3 ser ut, det finns andra variationer och vi kan inte garantera att rummet ser ut precis som på bilden. 

Minisvit Hus 1 exempel

Minisviter i Hus 1 och Hus 3


För lyxsökande gäster har SPA Tervis 26 sviter, varav 9 med bastu. 

Sviterna är förutom standardutrustning försedda med hårtork och morgonrockar, samt sviterna i hus 3 med förvaringsskåp.

Superior-rum har minibar. Produkter från minibaren kostar extra och läggs till hotellfakturan. 


Bilden är exempel på hur sviterna kan se ut i Hus 1 (övre vilden) och Hus 3 (nedre bilden), det finns andra variationer och vi kan inte garantera att rummet ser ut precis som på bilden. 

Minisvit Hus 2 exempel

Handikappanpassade rum (ingen bild)


Hotellets handikappanpassade rum är ämnade för funktionshindrade personer eller er som har specialbehov. Dessa har även större duschrum.
I rummen finns TV, direktvalstelefon, kylskåp och dusch. Alla rum är allergianpassade och rökfria och med WiFi.

Behandlingar 

I grundpaketet ingår alltid 3 behandlingar eller träningar per övernattning efter läkarens rekommendationer ur följande lista: klassisk massage 23 minuter, ört-pärlebad, duschmassage under vatten, vattensängsmassage, virvelbad för fötter, paraffin-ozokeritbehandling, gyttjeterapi, gyttjebad för fötter, Charcot´dusch, saltkammare, stetchterapi, kryoterapi, ultraljudsterapi, magnetterapi, elektroterapi, inhaletingsterapi, magnetterapi, majsenamassage för händer, kallparaffin, kroppssammansättningsanalys, ljusterapi, energigivande grppträning, vattengymnastik, sjukgymnastik eller styrketräning.

Skönhetspaket

Grundpaket (ingår)

Kan bokas mot tillägg hos oss och Innehåller ansiktsrengöring och kroppsbehanding samt pedikyr eller manikyr. Pris: 1350sek


Ansiktsregöring

innebär en sminkborttagning, peeling- och ytrengöring av ansiktet. Följd av avkopplande och tonushöjande ansiktsmassage. en mask för ansikte och dekolletage som passar alla hudtyper återställer hudens lyster och naturliga skönhet. I slutet av behandlingen appliceras en dagkräm på ansiktet och halsen med lätt punktmassage, samt en ögonkräm behandlingens längd 45 minuter 


Kroppsbehandling 

Aromatisk och avkopplande massagebehandling för hela kroppen. Vi har förenat den traditionella massagens avkopplande teknik med eteriska oljors verksamma effekt. Mjukt smekande händer med en aromatisk och fuktande kroppslotion ingår i en riktig spasemester. behandlingen återställer din energi och livskraft, återfuktar törstande hud och gör den silkeslen. behandlingens längd 45 minuter. 


Klassisk manikyr 

Återställer dina naglar och nagelband. För bättre lyster peelas först händerna och huden runt naglarna med hjälp av specialprodukter. Efter manikyren smörjs händerna in med fuktande kräm. Manikyren resluterar i mjuka silkeslena händer med vackert lyster. Manikyrens längd 45 minuter.


Klassisk pedikyr

En fotbehandling som ger dina fötter ett estetiskt och vackert utseende behandlingen passar alla som lägger vikt på att alltid ha fötter med välvårdat utseende. Fotbehandlingen påbörjas med rengörande fotbad. Därefter återställs naglar och nagelband. Behandligen avslutas med lätt fotmassage med fuktande fotkräm resultatet blir silkenslena och välvårdade fötter. Behandingens längd 45 minuter

Undersökningspaket

Kan bokas mot tillägg hos oss och Innehåller läkarkonsultation. kroppssammansättningsanalys, EKG + bentäthetsmätning eller belastnings EKG. Pris: 1550 sek


Undersökning för kvinnor

TSH, allmän kolesterol, HDL-kolestorol, LDL-koletorol, triglycerider, blodsocker, klinisk blodanalys, CRV, lever- och njurvärden - ALT, AST kreatinin, BMI, test för riskfaktorer.


Undersökning för män

PSA, allmän kolestorol, HDL-kolestorol, LDL-kolestorol, triglycerider, blodsocker, klinisk blodanalys, CRV, lever- och njurvärden - ALT, AST, kreatinin, BMI, test för riskfaktorer.

Övriga behandlingar 

Förutom de spabehandlingar som ingår i grundpaketet erbjuder Tervis Hälsospa en rad olika behandlingar att bokas mot tillägg. Här finns allt från skönhet och spa till fysioterapi, aktiv motion, konsultationer, massage, datormografi, belastnings-EKG, hudanalys och mcket mer. Tillsammans med Pärnu sjukhus erbjuds även ultraljudsundersökningar, röntgen, mammografi och bedömning av hälsorisker. 


Kontakta Vida Resor om det finns någon undersökning, behandling eller kontroll du önskar göra på din resa så kontaktar vi hotellet innan avresan. Det går även att boka undersökningar och behandlingar på plats förutsatt att personal och behandlingar finns på plats under din vistelse. För fullständig prislista och behandlingar se längst ned på denna sida.

Specialistläkare

Tandläkare


På Tervis spa har man en utmärkt möjlighet att göra sitt leende perfekt!

 

På tandläkarmottagningen finns även en avdelning för tandkirurgi. Här kan man också få tandproteser tillverkade eller reparerade.

Gynekolog


På Tervis spahotell har gynekologen Urve Pappa öppnat en egen mottagning.

Dr. Pappa är en känd och erkänd gynekolog som har under sin karriär, vilken sträcker sig över två årtionden, gett stöd och råd till många kvinnor.  

Andrologmottagningen


Här finns ledande estniska doktorer för männens sjukdomar, Olev Poolametsa och Margus Punab, i spetsen.

 

Andrologmottagningen är en del av Tartu universitetssjukhu och den största specialisten på hälso- och sjukvård för män bland de baltiska och nordiska länderna

Prislista extra behandlingar

Tervis Hälsospa har ett stort urval av behandlingar att erbjuda till dig som önskar fler behandlingar än vad som ingår i grundpaketet. Förboka gärna i god tid genom Vida Resor innan avresan för att öka förutsättningarna för att just din önskade behandling eller undersökning kan erbjudas. Vissa prisändringar kan ske. Behandlingar kan ändras eller tas bort. Det finns ingen garanti för att alla behandlingar erbjuds under er vistelse.  Obs prislista från 2022. Ny prislista kommer snart för 2023.

SPA BEHANDLINGAR
Charcot dusch (stråldusch), solfjäder, skotske dusch 9 €
Virvelbad för fötter 9 €
Paraffinhandskar 9 €
Paraffin-ozokeritbehandling 9 €
Kall paraffin 11 €
Gyttjeterapi för fötter 10 €
Gyttjeterapi 13 €
Gyttjeterapi med läkarkonsultation 20 €
Kleopatras bad 13 €
Undervattensmassage 13 €
Ört-pärlebad 11 €
Saltterapi - 30 min 10 €
Saltterapi för barn upp till 3 år (vuxna betalar fullt pris) gratis
Fiskterapi 25 €
Ljusterapi 10 €
Ljusterapi 10x 65 €


FYSIOTERAPI
Pulsterapi 7 €
Lokal kylbehandling 7 €
Inhalationsterapi 9 €
Ultraljudsterapi 7 €
Magnetterapi 7 €
Stretchterapi 7 €
Laserterapi 12 €
Vakuumbehandling 25 €
Vakuum behandling, kur 3 gånger 60 €
Magneto Stym magnetterapi / tillfälle 15 €
Magneto Stym magnetterapi 10 gånger + 2 gånger med vakuumbehandling 99 €

UNDERSÖKNINGAR I SAMARBETE MED PÄRNUS SJUKHUS
Röntgenbil i en riktning, 1 område 109 €
Röntgenbil i två riktningar, 1 område 118 €
Ultraljudsundersökning, pris från 108 €
Ultraljudsundersökning med mammografi för en bröstkörtel 131 €
Mammografi 125 €
Datortomografiundersökning för uteslutning av möjlig patologisk avvikelse, 1 område, pris från 148 €
Datortomografiundersökning med kontrastämne för uteslutning av möjlig patologisk avvikelse, 1 område,pris fr 274 €
MRT-undersökning för identifiering av möjlig patologisk avvikelse, 1 område, pris från 263 €
MRT-undersökning med kontrastämne för identifiering av möjlig patologisk avvikelse, 1 område, pris från 453 €


UNDERSÖKNINGAR I SAMARBETE MED SYNLABS LABORATORIUM
Paketerbjudande för bedömning av hälsorisker 53 €
Tilläggspaket till bedömning av hälsorisker: 50 + kvinna 55 €
Tilläggspaket till bedömning av hälsorisker: 40+ man 42 €
Paketerbjudande för hjärtat 42 €
Paketerbjudande för bedömning av halsbränna 110 €
Paketerbjudande för bedömning av laktos- och glutenintolerans 51 €
Leverpaket 42 €
Sköldkörtelpaket 27 €
Insektsgiftspaket 45 €
Matallergipaket 65 €
Dammallergipaket 57 €
Borreliapaket 39 €AKTIV MOTION
Sjukgymnastik i sal (i grupp) / energigivande kretsträning för de äldre i träningssalen 3 €
Vattengymnastik (i grupp)30 min 3,50€
Vattenjoggning 5 €
Ringträning i vår styrketräningssal 3,50€


KONSULTATIONER
Läkarkonsultation (bl. receptutskrivning) 16 €
Konsultation med specialläkare
Gynekolog konsultation och gynekologisk ultraljudsundersökning 55 €
Hudläkare 40 €
Hudläkare + dermtest 50 €
Sammanställning av individuellt gymnastikpr med hjälp av Physio Tools 15 €
Kinesiotejpning 16 €


UNDERSÖKNINGAR
Klinisk blodanalys 12 €
Kroppssammansättningsanalys 12 €
Fotsulans magnetdiagnostik eller s.k. podometri 14 €
Bentäthetsmätning 20 €
EKG 15 €
EKG med läkarkonsultation 20 €
Belastnings-EKG 35 €
Belastnings-EKG med läkarkonsultation 40 €
Fotsulans magnetdiagnostik eller s.k. podometri 14 €
Analyspaket: kolesterol, HDL-kolesterol, LDL-kolesterol, blodsocker, triglycerides 30 €
Komplexundersökning för att värdera cardiovascular sjukdoms risk: EKG eller belastnings-EKG, läkares rådgivning, blodsocker, kolesterol, HDL-kolesterol, LDL-kolesterol, triglycerides, riskfaktorer test, klinisk blodanalys, kroppssammansättningsanalys 68 €
Hälsoundersökning för kvinnor: EKG och bentäthetsmätning eller belastnings-EKG, TSH, kolesterol, HDLkolesterol, LDL-kolesterol, , triglycerider, blodsocker, klinisk blodanalys, CRP, lever- och njurfunktionstester - ALAT, ASAT, kreatinin, KMI, test förriskfaktorer, kroppssamman-sättningsanalys, läkarkonsultation 105 €
Hälsoundersökning för män: EKG och bentäthetsmätning eller belastnings-EKG, PSA, alla fraktioner i kolesterol, triglycerider, blodsocker, klinisk blodanalys, CRP, lever- och njurfunktionstsester - ALAT, ASAT, kreatinin, KMI, test för riskfaktorer, kroppssamman-sättningsanalys, läkarkonsultation105 €
Biokemiska blodanalyser:
Blodsocker (fr. blodserum), allmän kolesterol (Chol), HDL-kolesterol (HDL-Chol), LDL-kolesterol (LDLChol), triglycerider (TG), urinsyra (UA), C-reaktivt protein, RF, ASO 7 €st
ALAT, ASAT, Bil, Crea, Urea 7 € /st.
K, Na, Mg, Ca, Fe 7 € /st.
Immunologiska undersökningar:
Sköldkörtelreglerande och prostataspecifika hormoner (TSH, fT4, PSA, fPSA) 14 €
Ferritin eller D-vitamin 14 €
Koaguleringstest (PT-INR) 10 €
Hematologisk undersökning (hemogram + erytrocytsedimentations hastighet) 10 €
Glykerat hemoglobin 14 €
Urin 7 €
Dermtest:
Bild på födelsemärke 30 €
Varje följande bild på födelsemärke 15 €


MASSAGE
Aromamassage - 75 min 49 €
Indisk huvudmassage - 45 min 35 €
Klassisk massage - 23 min 21 €
Klassisk massage - 45 min 32 €
Klassisk massage - 60 min 39 €
Vattensängmassage - 15 min 11 €
Koppningsmassage (med vacuumkoppar) 30 min 29 €
Koppningsmassage (med vacuumkoppar) 60 min 42 €
Massage med lavastenar - 90 min 55 €
Avkopplande fot- och benmassage - 30 min 29 €
Lymfmassage - 45 min 37 €
Lymfmassage - 75 min 49 €
Honungsmassage - 30 min 29 €
Honungsmassage - 60 min 42 €
Idrottsmassage - 75 min 49 €
Aromamassage för valda kroppsdelar - 45 min 39 €
Chokoladmassage - 60 min 42 €
Thailändsk aromaterapiska oljemassage - 75 min 49 €
Thailändsk fotmassage - 75 min 45 €
Anticellulitmassage - 45 min 37 €
Anticellulitmassage - 60 min 42 €
Zonterapi - 45 min 33 €


ANSIKTSBEHANDLINGAR
Guinot ansiktsbehandling - 45 min 39 €
Fleurs Djupfuktande ansiktsbehandling m varm mask med blomvax-45 min 39 €
Fleurs Föryngrande ansiktsbehandling - 45 min 39 €


KROPPSBEHANDLINGAR
Thalasso kroppsbehandling - 45 min 39 €
Guinot
Aromatic contouring kroppsbehandling - 75 min 59 €
Aromatic Corps Contouring Express kroppsbehandling - 45 min 39 €
Aromatic Corps Well-being kroppsbehandling - 60 min 45 €
Felur´s Aromamineral massagebehandling med lavastenar - 60 min 42 €
Aromavedic holistisk behandling för ansiktet och kroppen - 90 min 75 €
Aromavedic massagebehandling - 45 min 39 €


REKOMMENDERAR FÖR MÄN
Aromamassage för valda kroppsdelar - 45 min 39 €
Paraffin-ozokeritbehandling 9 €
Undervattensmassage 13 €
Klassisk massage - 45 min 32 €
Thailändsk fotmassage - 75 min 45 €
Ört-pärlebad 11 €
Avkopplande huvudmassage-30 min 29€
Återfuktande ansiktsbehandling 32 €
Lymfmassage - 75 min 49 €
Massage med lavastenar - 90 min 55 €
Chokoladmassage - 60 min