Losinj 14-21 oktober

Losinj - den magiska ön i Kroatien

Losinj är som en polerad smaragd i ett kristallklart adriatiskt hav.

Välkommen i land

När vi stiger av båten vid Losinjs kaj möts vi av en mild bris, som bär med sig doften av hav och pinjeskogar.


Losinj är en magsikt vacker ö belägen i Adriatiska havet utanför kusten av Kroatien. Det milda klimatet, vackra stränder och pittoreska byar gör denna ö, strax söder om Rovinj, till en plats att uppleva. Kombinationen av alla växter och örter med det salta havet gör luften otroligt ren och välgörande för hälsan. 


Hotell Punta Spa är ett elegant och modernt hotell och en del av det prisbelönta turistkoplexet Losinj Hotel & Villas. Hotellet har ett fantastiskt läge  intill det Adriatiska havet, Veli Mali och den grönskande naturen. 


Under vår vistelse gör vi även dagsutflykter några dagar där vi upplever ännu mer av Kroatien med väl utvalda besök på och utanför ön. Reseledare Catharina Morris

Hello world

Bild: Vitaly Hotel Punta

Bild: Veli Losinj

Under vår vistelse gör vi självklart en hel del mysiga utflykter!


Den största staden på ön heter Mali Losinj och har cirka 9000 invånare. Här finns många byggnader från 1700- och 1800-talet och stadens äldsta delar ligger kring Sankta Marias kyrka som uppfördes under 1700-talet. Hit tar vi oss med vår egen reseledare med tid för att själva strosa omkring. För den som är intresserad av historia är ett besök på museumet Apoxyomenos. 


Runt omkring i Adriatiska havet finns många andra mindre öar som är omgärdade av vacker natur och fina stränder med många olika utflyktsmål och strövområden. Vi åker med båt ut till Ilovik - ön som även kallas för blommornas ö. Här bor idag ett hundratal männsikor. På ön finns inga bilar eller större vägar men här finns restauranger, butik, skola och så klart de fantastiskt blommande växtligheterna som tagits dit av sjömän och vårdats av kvinnor genom lång historia. Vår lokala guide berättar om Ilovik, dess natur och vegetation.

Avresa 14-21 oktober 2024

 Losinj


Vi reser med direktflyg från Stockholm till Zagreb för vidare transfer med buss och färja till vår destination ön Losinj, känd över hela världen för sitt speciella mikroklimat och sin vackra natur. Vi bor på förstklassiska hotell Punta där frukost och middag är inkluderat i priset.


Ön är belägen i Adriatiska havet, en vik av Medelhavet, mellan den kroatiska halvön Istrien och landskapet Dalmatien. Med omkring 1200 växtarter allt från blommor, örter och pinjeskogar är Losinj en av de mest artrika öarna i Medelhavet.

Losinj är känd för sitt fantastiska klimat och den uppfriskande havsluften sägs ha en naturligt läkande effekt för en mängd olika hälsotillstånd.


Redan i slutet av 1800-talet talade läkare i Wien om Losinj som kurort och ön har sedan dess blivit en förstklassig hälsodestination.

En av dagarna gör vi en Crestour där vi besöker städer och sevärdheter på ön Cres som Osor, Valun och staden Cres alla med sina egna sevärdheter. Osor har en rik historia att berätta och Valun är som en romantisk fiskeby. Staden Cres är känd för sina omkringliggande olivodlingar och  olivoljan med namnet Mosaico.


Ett måste under en vistelse i främmande land är väl att smaka av dess mat och dryck så därför blir vårt sista utflyktsmål en spännande smakupplevelse. Vi provar olika lokala viner, lufttorkad skinka och flera goda ostar tillsammans på en plats med vacker panoramautsikt.


Näst sista dagen reser vi tillbaka till Zagreb. Vi checkar in och för de som önskar erbjuds en guidad stadspromenad, middag på egen hand denna kväll. Övernattning på 4-stjärnigt Hilton hotell.

Klockan 08.00 morgonen därpå flyger vi hemåt.

Transfer till och från hotellet, välkomstdrink, logi med halvpension (frukost och middag, näst sista dagen frukost och lunch), utflykter till Mali, Båttur till Ilovik, Cres, vinprovning och tasting, samt program med utflykter på plats och reseledares tjänster. 


Enkelrumstillägg 2 000 kronor

Missa inte våra kommande resor 2025


Temaresor till Losinj

Pris 14 995 kronorI resan ingår:

Flygresa med Croatia Air. 

14 oktober ARN-ZAG 11.00-13.25

21 oktober ZAG-ARN 08.00-10.10

1 handbagage och 1 incheckat bagage

Hello world

Med start 2025 planerar vi just nu för fler temaresor till Losinj.


Träningsresor


Träningsresor med yoga, zumba, föreläsningar, motion och styrketräning i vacker miljö.


Hotellen på Losinj är väl förberedda för alla typer av träning. med utomhus- och inomhuspooler, gym, spinning, kajak, tennisbanor och vackra platser för yoga och motionsrundor. resan arrangeras tillsammans med instruktörer inom träning, kost och hälsa.


Bridge


Kombinera din semester med Bridge. Resorna gör vi tillsammans  med erfarna spelledare som är med på resan och sköter spelordningen.


Härlig gemenskap, vacker vistelse och avkopplande dagar varvas med löpande Bridgespel under veckorna.


Mer information kommer under året.

unsplash