Whiskyresa till Skottland

Whiskyresa till Skottland

Resans pris 

I priset ingår: Bussanslutning från Sandviken, Gävle och Uppsala till Arlanda, Flygresa tur och retur, guidad stadsrundtur i Edinburgh, 1 natt logi i Edinburgh, 4 nätter logi i Inverness, 5 frukost, 3 middagar, besök på Blair Castle, båtutflykt på Lochness till Urquhart, besök på tunnbinderiet samt fler tastingar och besök på minst 5
destillerier och 1 bryggeri.

Johan Palmborg, krögare på Forsbacka Värdshus, har ett stort intresse för mat och dryck och en extra kärlek till Wiskyn och dess förlovade land Skottland.


Följ med på en helt unik och speciell resa genom Skottlands böljande natur, små städer, majestätiska slott och personligt utvalda destellerier och besöksmål.

Vi varvar besök och provsmakning med intressanta sevärdheter efter vägarna. Kvällarna avslutas oftast med lokala pubrundor för den som vill och orkar.


En fantasiskt festlig resa som passar både dig som är en inbiten whiskyexperte till dig som just nu bestämt dig att resa på din första whiskyresa. Med Johans kunskap och passion för whiskyns natur blir den här resan en underhållande och inspirerande resa med många stopp och nya upptäckter.


Dag 1 | 2 oktober

Avresa med buss enligt tidtabell till Arlanda. Kl. 09.35 lyfter planet mot Skottland och vi landar på Edinburghs flygplats. Vid parkeringen utanför flygplatsen väntar en buss på oss för en guidad rundtur genom huvudstaden. Edinburgh har mycket intressanta och sevärda platser och byggnader, bland annat Botaniska trädgården, Scotts monument, Edinburgh Castle och Calton Hill för att nämna några. Vi avslutar turen vid vårt hotell Ibis.
Edinburgh Centre South Bridge där vi checkar in för natten. Eftermiddagen är fri och hotellet är centralt beläget med gång-avstånd till Royal Mine. Njut av kvällen på någon av stadens restauranger eller testa äkta skotskapubar som finns i varje hörn.


Dag 2 | 3 oktober
Vi äter en tidig frukost innan vi beger oss vidare mot Inwerness. Färden går genom gröna landskap med ängar, floder, kullar och slätter, betande får och vankande fasaner.


Vi gör ett stopp efter vägen på Blair Castle, det vita sagoslottet som idag står öppet för besökare att beskåda. Varje rum har sin egen prägel med fina utsmyckningar, tunga möbler och stora fönster. I varje rum finns information på svenska för den som vill läsa mer om möblemanget och tidsepoken. Utanför slottet ligger även den annorlunda slottsträdgården som är väl värt ett besök, då och då under dagen kan en säckpipeblåsare dyka upp för att spela några skotska visor på slottsgården.


Vi reser vidare från Blair Castle och gör ett stopp i Avimore för lunch. Under eftermiddagen besöker vi något destilleri eller bryggeri innan vi checkar in på Royal Highland Hotell i Inwerness.


Dag4-5-6| 4-6 oktober
Vi gör rundturer i nordvästra delarna av highlands med besök på fler olika destellerier för rundturer och provsmakningar. Johan guidar oss genom whiskyns Skottland och förklarar framställning och process under resans gång, rundturerna inne på destellerierna är på engelska.
En av dagarna gör vi en båtutflykt till Urquhart Castle beläget vid
mytomspunna Lochness.


Dag 6 | 7 oktober
Efter frukost checkar vi ut från hotellet för vår resa mot Aberdeens flygplats. Men innan vi reser hem har vi tid för ett besök på tunnbinderiet i Speyside Cooperage.
 Flyget hem till Sverige lyfter kl.14.50.


Johan Palmborg bygger själv mycket av resans innehåll utifrån sina egna kontakter och mångåriga intresse för whisky. Vi får följa med till både välkända och okända destillerier som Johan vet är värda ett besök. Programmet byggs fram till avresa.