Whiskyresa Skottland 23-27 sept

Whiskyresa till Skottland

23-27 september 2024


Johan Palmborg, krögare på Forsbacka Värdshus, har ett stort intresse för mat och dryck och en extra kärlek till Whiskyn och dess förlovade land Skottland.


Följ med på en helt unik och speciell resa genom Skottlands böljande natur, små städer, majestätiska slott och Johans personligt utvalda destellerier och besöksmål.


Vi varvar besök och provsmakning med intressanta sevärdheter efter vägarna. Kvällarna avslutas oftast med lokala pubrundor för den som vill och orkar.


En fantastiskt festlig resa som passar både dig som är en inbiten whiskykännare till dig som just nu bestämt dig att resa på din första whiskyresa. Med Johans kunskap och passion för whiskyns natur blir den här resan en underhållande och inspirerande resa med många stopp och nya upptäckter. 


23 september 2024

Avresa från Gävletrakten ca kl 07.30. Flyg till Edingburgh 11.05-12.20. Transport till Pitlochry, 68 miles (ca 10 mil). Logi på Fishers hotel, centralt beläget.


24 september
Utflykt med buss till något destilleri i närheten, kanske Blair Atholl Destillery, (avstånd 7 miles).
Åter till Pitlochry på eftermiddagen.


25 september
I dag går resan till Inverness med ett destilleristopp efter vägen.
Logi på Royal Higland hotell i Inverness.


26 september

I dag gör vi en resa till Skye, och Torabhaigh distillery,
Tillbaka till Inverness på eftermiddagen.


27 september
Hemresedagen, vi åker till Edinburgh kl 08.00. Avstånd Inverness-Edinburgh 156 miles (ca 25 mil).
Vi besöker Speyside cooperage i Craigellachie och ytterligare ett besök på Glenallachie. Vi stannar för lunch i Dufftown eller Aberlour.


Ankomst till flygplatsen ca 17.30, flyget går kl 20.00 och kommer till Stockholm kl 23.10. Åter i Gävletrakten ca kl 01.30


Programmet fylls på efter hand


Resans pris 19 995 kronor


I priset ingår:

Buss och flyg, besök enligt program, logi med del i dubbelrum (frukostpension, övriga måltider ingår ej) samt reseledares tjänster.


Johan Palmborg


Det sägs att Johan själv under sina resor ibland knackat på destillerier som inte tar emot besök. Han har sen suttit utanför till dess att han blivit insläppt. Om det är en myt eller sann historia får ni själva fråga honom om. En sak är säker, Johan kan det mesta om whisky. Som exempelvis angel- och devil share, varför Skottlands kostigar är kringelkrokigare än våra svenska, vad uttrycket monkey shoulder syftar på, hur länge den får och måste lagras på fat, och framförallt varför du inte ska åka hem från Skottland utan att prova en äkta Haggis! /Andreas tidigare resenär