Vinvägen 22-26 sept

Estlands Vinväg

5 dagars sparesa till Estland  

22-26 september 


Norra Vinvägen

Följ med på en annorlunda smakresa till vårt grannland Estland. Vi får testa fler olika hantverksviner samt möjlighet att handla med oss viner och produkter direkt från gårdsbutikerna.


Valgejõe Veinivilla är den nordligaste vingården i Estland där vinmakarna är modern Tiina och sonen Gregor som båda är sommelierer. Alla råvaror kommer från Estland och gårdens viner serveras även i tyska restauranger med Michelin-stjärnor. Vinerna är gjorda av frukt, bär och vindruvor.


Aru Herrgård är ett litet ställe i Kõrvemaa som tillverkar hantverksviner. Aru Herrgård har ett renoverat kök/ladugård och en liten välskött park, man håller också på att renovera före detta djurstallet. På Herrgården tillverkas utöver viner även örttéer.


Habaja spritfabrik ligger i historiska Spritfabrikens byggnad. Här kan vi prova viner av nässla och aronia. På Habaja tillverkas även bär- och fruktviner samt bubbelviner, för det mesta av lokala råvaror.


Eesti Veini Kamber (estniska vinets kammare) ligger i Hindreku Gård i Järva län i Valgma by. Vi bekantar oss med tillverkningsprocessen, råvarorna, historian och vinmästarna av estniska viner som finns i dess vinkammare.


Under resan blandar vi smakupplevelser av vin och mat samt guidas av en svensktalande reseledare som berättar om landet, vinerna och människorna bakom hantverksvinerna.

Pris 6 575 :-


I paketet ingår:

Kryssning med Tallink Silja, del i insideshytt, 2-rättersmiddag och 2 frukost, logi 2 nätter i Tallinn inklusive frukost. Program på plats med besök till fler vintillverkare med enklare lunch, provsmakning på gårdarna och 2 middagar i Tallinn.