Gran Canaria Maspalomas

Maspalomas 3-17 december 2023

27 jan- 10 feb, 9- 23 mars 2024

Vi reser med direktflyg från Arlanda till Las Palmas den första dagen. Vid ankomst väntar en transfer på oss för vidare färd mot lägenhets-hotelletVistaflor i Maspalomas.


Hotellet består av bungalows bredvid varandra ochmed stort poolområde. Kök och vardagsrum på nedervåningen och badrum och sovrum på andra
våningen. Första dagen gör vi en enklare områdesorientering
och inkvarterar oss i våra bungalows. På kvällen bjuder vi på en välkomstdrink och går igenom veckornas program.

Måltider och utflyker väljs individuellt och bokas innan avresa.
Utöver egna utflykter ingår en del utflykter i resan.


Vi hinner bland annat besöka Gran Canarias Venedig - Puerto Mogan. Den lilla hamnstaden där Bouganivilla klättrar efter väggarna och små pitoreska restauranger och butiker finns längs de trånga gatorna.

Vi kommer också att göra en utflkyt till Las Palmas för shopping och bad på egen hand, eller en gastronomisk guidingtur på cykel eller en fläktande och upplevelserik på smidiga segways.

Sista kvällen ingår en gemensam avslutningsmiddag.

Vistaflor Bungalows

Vistaflor Bungalows ligger i ett lugnt område i Maspalomas, nära dess berömda sanddyner och Maspalomas Beach, 800 meter från golfbanan och 200 meter från Botaniska trädgården.


Bungalowlägenheterna har två våningar med en charmig terrass. Sovrum med balkong på övervåningen med två enkelsängar. Bekvämt badrum utrustat med hårtork och förstoringsspegel.På bottenvåningen, ett vardagsrum med bäddsoffa, utrustat kök (med kyl, mikrovågsugn, värmare och kaffebryggare). Möblerad altan på nedervåningen.


Hotellet har egen uppvärmd pool och solstolar att låna. Här finns restauranger, bar och  minimarket. På dagarna händer olika aktiviteter och varje kväll är det underhållning med musik och uppträdanden.


Värdar från Vida Resor finns på hotellet under hela vsitelsen,  ordnar med utflykter och finns för frågor på plats.


Fler bilder på hotellet finns längst ned på denna sida!Hotellets faciliteter

Bufférestaurang
Ala Carte restaurang
Bar


Minimarket


Städning av rummet 5 dagar/vecka

Uppvärmd pool 400 m2
Solstolar och parasoll.


Handdukar mot deposition


Gratis shuttlebuss finns till
Maspalomas Beach.

Underhållning på hotellet varje kväll.


Luftkonditionering på rummen.


Eget kök för självhushåll


Wi-Fi


Maspalomas beach                3 km
Botanisk trädgård               200 m
Golfbana                            800 m
Centrum                               1 km

Utflykter & upplevelser

Apelsiner, kaffe, höga berg & gömda stränder

Efter öns nordvästra delar reser sig de gröna bergen med
vita små hus efter sluttningarna. Här odlas apelsiner, tomater, kaffebönor, bananer och andra frukter och bär.

Utflykt 1: Apelsiner och kaffebönor


Vi reser med buss från hotellet på förmiddagen till nordvästra sidan av ön för att besöka en liten gård uppe i bergen. Här har man i generationer odlat apelsiner och kaffeböner och rostar sitt eget kaffe. På
gården får vi smaka på nyrostat kaffe och eget framställt vin som också tillverkas här. På gården finns möjlighet att handla de lokala produkterna som inte finns att få tag i på andra ställen på ön.
Längd 8 timmar. Svårighetsgrad 2

Utflykt 2: Bananplantagen intill Arucas


Bananer är en stor del av Gran Canarias odlingar. På denna utflykt får vi följa med och se bananplantagen på nära håll. Vi serveras lunch och får också testa fler olika bananprodukter.


Vi hinner också att göra ett besök i staden Arucas som har ett unikt bevattningssystem belagt under gatorna som mynnar ut i den närliggande parken. Vattnet kommer från ledningar nedför berget och har varit livsviktigt för de första bosättningarna på ön.


Här står också san Juan Bautista kyrka som är en gothisk kyrka helt
byggd av svart lavasten. Längd 6 timmar. Svårighetsgrad 2.

Högt belägna utsiktsplatser och gamla bergsbyar.

En historisk resa med fantastiska vyer högst upp i bergen. Här levde ursprungsbefolkningen en gång i tiden och spåren finns fortfarande kvar i grottor ochefter bergsväggarna.

Utflykt 3: Red Canyon Tour


Under den här turen får vi besöka grottor som tidigare varit boplatser.


Vi får också vandra ner i Red Canyon, en magisk plats där de roströda bergen formats av havet och bildat vågrättsrandiga gångar och klipphällar.


Turen tar oss också med på ett besök i Santa Lucia där vi får testa olika kryddor och äta en canariansk lunch.

Vi besöker även en liten bergsby, på denna utflykt, med små vackra stenhus bland kaktusar, palmer och slingerväxter. Längd 8 timmar. Svårighetsgrad 8

Utflykt 4 Regnskogen


Följ med på heldagstur till Gran Canarias regnskog. Med rejäla
vandringskängor på oss följer vi med vår guide genom tropiska växtligheter.
Utflykten innehåller även tasting och lunch.
Längd 8 timmar. Svårighetsgrad 8

Smaka på Las Palmas

Att få en guidad tur i Las Palmas upplevs absolut bäst på cykel.

Tillsammans med en guide får vi se fler olika platser, besöka matmarknader och små butiker. Vi får testa fler olika smaker som tex Churros, Mojo, frukter, vin och lokalt kaffe

Utflykt 7 : Gastro Tour by bíke


Vi testar ut cyklar som passar innan vi beger oss ut i Gran Canarias
största stad Las Palmas. Staden är belägen på öns nordöstra spets. Staden har ett bultande hjärta och bjuder oss på fantastiska smakupplevelser efter vägen. Vi får möta entusiastiska lokala torghandlare och prova fler canariska specialiteter som frukter, churros, kaffe, vin och tapas.


Turen tar ca 5 timmar och är ca 8 km lång. Svårighetsgrad 2

Utflykt 8 : Shoppingtur till Las Palmas.


Staden har fler olika shoppingstråk och marknader.

Här kan handlas fler äkta märkesvaror samt enklare lokala produkter.

Intill staden ligger fler stränder för den som önskar svalka sig med ett dopp under turen.

Turen görs på egen hand. För den som är intresserad av hostoria finns fler intessanta museum och för den som vill nuta av stadens myller finns massor av sköna oaser och restauranger. 


Tid i Las Palmas 5 timmar, svårighetsgrad 1

Honungsrom en tastingtour

Utflykt 6: Arehucas - Tasting Tour Rom


Vi besöker Gran Canarias äldsta Romdestelleri: Arehucas. Här produceras idag fler olika typer av Rom på ett modernt och smart sätt. Romen görs av sockerrör och lagras i trätunnor utav ek.


I den lokala butiken har vi möjlighet att inhandla de egna produkterna. Utflykten innefattar en guidad tur på destelleriet samt provsmakning av fler olika sorter. En av Gran Canarias mest karaktäriserade sorter är honungsrom.

En söt rom med mycket karaktär.


På utflykten passar vi också på att besöka staden Arucas, känd bland annat för sitt unika vattensystem från öns ursprungsbefolkning. Här finns också den Gotiska kyrkan helt byggd av svart lavasten.


I Arukas äter vi lunch och besöker botaniska trädgården.


Längd 6 timmar. Svårighetsgrad 2.

Avresedatum och priser

Strax utanför Las palmas finns ett romdestilleri som producerat rom under fler generationer. destelleriet är från början ett eget hem för de första producenterna.


Idag är det ett högmodernt destelleri med fantastiska produkter som är rekommenderad av fler kända personer. Bland annat Julio Inglesias och

Birgit Nilsson.

Vinter 2023


     3 december - 17  december         

16 750 kronor

SAS

Fullbokad boka på väntelista


Vinter 2024


27 januari - 10 februari 

18 950 kronor

Norwegian

Platser kvar


9 mars - 23 mars

18 950 kronor

SAS

Platser kvar


2 mars - 23 mars

pris på förfrågan

                                 

i resan ingår:

Flygresa tur och retur med SAS eller Norwegian, måltid ombord på flyget, transfer hotellet och flygplatsen ut- och hemresedag,

2 bädds bungalows på Vistaflor hotell, frukospension, välkomstdrink, avslutningsmiddag, dagsutflykt till Puerto Mogan, dagsutflykt till Las Palmas, fria resor med shuttlebuss till Maspalomas beach, underhållning på hotellet, värdar från Vida Resor på plats. Priserna gäller per person när två personer delar rum, enkelrumstillägg tillkommer om du reser på egen hand. Vi reserverar oss för eventuella prishöjningar pga valutaförändringar.


Övriga utflykter bokas mot tillägg och arrangeras av Vida Resor i samarbete med Gran Canaria. Priser för utflykter kommer under våren.


Frivilliga tillägg per person:

Enkelrum:  2 800 kronor /vecka

Halvpension:  1000 kronor /vecka

Bussanslutning kan erbjudas från Gävle och Uppsala till Arlanda:  600 kronor* Datumen och priserna för avresor i mars är inte helt färdigställda. Exakta avresedatum och priser kommer inom kort.