Gran Canaria Maspalomas

15 dagar på Solsäkra Maspalomas 

Vi reser med direktflyg från Arlanda till Las Palmas den första dagen. Vid ankomst väntar en transfer på oss för vidare färd mot lägenhets-hotellet Vistaflor Bungalows i Maspalomas.


Hotellet består av tvåvånings bungalows bredvid varandra och med stort poolområde. Kök och vardagsrum på nedervåningen och badrum och sovrum på andra våningen. Första dagen gör vi en enklare områdesorientering och inkvarterar oss i våra bungalows. På nästkommande dag bjuder vi på en välkomstdrink och går igenom veckornas program.

Halvpension ingår i resan, välkomstdrink samt utvalda dagsutflykter, promenader i närområdet, turer till Maspalomas och Meloneras samt avslutningsmiddag. En längre tur till Las Palmas erbjuds också till självkostnadspris. 

Vi hinner bland annat besöka marknaden i Gran Canarias Venedig - Puerto Mogan. Den lilla hamnstaden där Bouganivilla klättrar efter väggarna och små pitoreska restauranger och butiker finns längs de trånga gatorna. Återresa med båttur längs kusten förbi de gigantiska hotellkomplexen i Puerto Rico och den anlagda vita stranden i Amfi.

Vi kommer också att göra en utflkyt till Las Palmas för shopping och bad på egen hand. Vi hinner även med en romprovning, tur till bananodlingarna och ett besök i den historiska stade Arucas.

Läs mer om utflykterna längre ned.

Vistaflor Bungalows

Vistaflor Bungalows ligger i ett lugnt område i Maspalomas, nära dess berömda sanddyner och Maspalomas Beach, 800 meter från golfbanan och 200 meter från Botaniska trädgården.


Bungalowlägenheterna har två våningar med en charmig terrass. Sovrum med balkong på övervåningen med två enkelsängar. Bekvämt badrum utrustat med hårtork och förstoringsspegel.På bottenvåningen, ett vardagsrum med bäddsoffa, utrustat kök (med kyl, mikrovågsugn, värmare och kaffebryggare). Möblerad altan på nedervåningen.


Hotellet har egen uppvärmd pool och solstolar att låna. Här finns restauranger, bar och  minimarket. På dagarna händer olika aktiviteter och varje kväll är det underhållning med musik och uppträdanden.

Värdar från Vida Resor finns på hotellet under hela vsitelsen,  ordnar med utflykter och finns för frågor på plats.


Mer info och fler bilder på hotellet finns längre ned på denna sida!


Utflykter & upplevelser

Bergssluttningens gröna dalar

Utflykt 1: Arucas med besök på bananplantagen (Ingår i resan)


Efter öns nordvästra delar reser sig de gröna bergen med
vita små hus efter sluttningarna. Här odlas apelsiner, tomater, kaffebönor, bananer och andra frukter och bär.

Denna heldag startar i staden Arucas som har ett unikt bevattningssystem belagt under gatorna som mynnar ut i den närliggande stadsträdgården. Vattnet kommer från ledningar nedför berget och har varit livsviktigt för de första bosättningarna på ön. Den gamla staden är full av historia och vacker arkitektur helt olik Maspalomas turistområde.

Här reser sig  också san Juan Bautista kyrka som är tillägnad stadens skyddshelgon. En gothisk kyrka helt byggd av svart lavasten.

Dess främre del har en iögonfallande stort rosettfönster som släpper in magiskt vackra färger när solen skiner igenom.


Vi gör en gemensam promenad som avslutas med lunch på egen hand

Bananer är en stor del av Gran Canarias odlingar. De små gula bananerna är öns specialitet med söt smak. På denna utflykt får vi följa med på en guidad tur genom odlingarna för att se och höra hur bananer sköts och växer. Vi får också testa några olika bananprodukter efter turen. Las Palmas de Gran Canaria

 Utflykt 2: Shoppingtur till Las Palmas. 


En av dagarna tar vi lokalbussen in till öns största stad Las Palmas. Biljett kostar ca 6 euro. Vi kliver av mitt på torget intill shoppinggatan. I slutet av gatan ligger den historiska och vackra gamla staden  - huvudstadens hjärta. 


För den som är intresserad av historia och vacker arkitektur är ett besök på Vegueta de Santa Ana i den äldre stadsdelen ett fantastiskt besök. Det var på den här delen som de första invånarna en dag slog sig ned och än idag finns många av de äldsta byggnaderna bevarade med dess historia och vackra strukturer. Här kan vi även se Biskopalatset och katedralen, ett imponerande tempel av basilika med tre skepp på 20 meter och invändig gotisk stil med anor från 1500-talet.


För den som är intresserad av historia finns fler intessanta museum och för den som vill njuta av stadens myller finns massor av modebutiker, sköna oaser och restauranger. 


Honungsrom i en av öns äldsta städer

Utflykt 1: Romprovning (ingår i resan)


under vårt besök i Arucas passar vi även på att besöka romdestilleri

Arehucas som producerat rom under fler generationer. Destelleriet är från början ett eget hem för de första producenterna.Idag är det ett högmodernt destelleri med fantastiska produkter som är rekommenderad av fler kända personer. Bland annat Julio Inglesias och Birgit Nilsson.

Här produceras idag fler olika typer av Rom på ett modernt och smart sätt. Romen görs av sockerrör och lagras i trätunnor utav ek.

I den lokala butiken har vi möjlighet att inhandla de egna produkterna.

En av Gran Canarias mest karaktäriserade sorter är honungsrom. En söt rom med mycket karaktär. Utflykten innefattar en guidad tur på destelleriet samt provsmakning av fler olika sorters rom. 

 Puerto Mogan marknad och båttur

Utflykt 3: Marknaden i Puerto Mogan (ingår i resan)


Puerto Mogan är en ganska ung stad men känns som en idyllisk gammal hamnstad. Här går vi genom gränderna av vita hus med Bougavilla klättrande efter väggarna, ner mot hamnen. Vid hamnen ligger fler båtar för gäster och för olika utflykter. 


På fredagar samlas fler än vanligt i denna lilla stad då den stora marknaden tar plats runt om stadens lilla kärna samt ut efter piren. Här kan man shoppa allt från kläder och smycken, till lokala produkter och vackra föremål.


Vi får gott om tid att flanera på marknaden och njuta av lunch på egen hand i någon av stadens canariska restauranger. varför inte testa en Paella, canarisk potatis med Mojo eller en Gofio med rödlök som är några av Gran Canarias nationalrätter. 


Återresan gör vi med en båttur efter kusten. Vi passerar puerto Rico och Amfi innan vi anländer till den lilla fiskebyn Arguineguin. Här hämtas vi med buss för att ta oss tillbaka till hotellet.

Hotellets faciliteter

Bufférestaurang
Ala Carte restaurang
Bar


Minimarket


Städning av rummet 5 dagar/vecka

Uppvärmd pool 400 m2
Solstolar och parasoll.


Handdukar mot deposition


Gratis shuttlebuss finns till
Maspalomas Beach.

Underhållning på hotellet 

kvällsshower och dagaktiviteter


Luftkonditionering på rummen.

Eget kök för självhushåll


Wi-Fi


Maspalomas beach                3 km
Botanisk trädgård               200 m
Golfbana                            800 m
Centrum                               1 km

Avresedatum och priser

Vinter 2024


     30 november - 14  december         

19 950 kronor

SAS

STO-LPA 10:05-15:05 LPA-STO 16:05-23:05Vinter 2025


1 februari- 15 februari

19 950 kronor

SAS 

STO-LPA 10:05-15:05 LPA-STO 16:05-23:05


1 mars - 15 mars

Väntelista

SAS 10;05-15:05


15 mars - 29  mars

19 950 kronor

SAS 

STO-LPA 10:05-15:05 LPA-STO 16:05-23:05

                                 

i resan ingår:

Flygresa tur och retur med SAS, handbagage och incheckat bagage, måltid ombord på flyget, transfer hotellet och flygplatsen ut- och hemresedag, 2 bädds bungalows på Vistaflor hotell, halvpension (frukost/middag), välkomstdrink, avslutningsmiddag, dagsutflykt till marknaden i Puerto Mogan, båttur,  dagsutflykt till Arucas, bananodlingen och Romdestelleriet med provsmakning, fria resor med shuttlebuss till Maspalomas beach, underhållning på hotellet, gemensam tur till stranden och butiken i närområdet, värdar från Vida Resor på plats och med på alla utflykter och turer. Priserna gäller per person när två personer delar rum, enkelrumstillägg tillkommer om du reser på egen hand. Vi reserverar oss för eventuella prishöjningar pga valutaförändringar. En dag i Las Palmas med lokalbuss till självkostnadspris erbjuds.Frivilliga tillägg per person:

Enkelrum:  2 800 kronor /vecka


* Datumen och priserna för avresor i mars är inte helt färdigställda. Exakta avresedatum och priser kommer inom kort.