Haapsalu & Ösel 2-6 juni

Haapsalu, Muhu och  Ösel

I spåret av den svenska historien i Estland  5 dagar


2-6 juni


Haapsalu är en stad i Estland som har en historia tillbaka till 1263 men fick inte sina stadsrättigheter förrän 1279. Den katolske biskopen valde Haapsalu som högsäte för Wiek och Ösel och efter den andra hälften av 1200-talet hade man färdigställt biskopskatedralen.
I Haapsalu levde även Ilon Wikland sina barndomsår, Astrid Lindgrens illustratör, så här finns hennes museum och förebilden till Mattisborgen reser sig mitt i staden. Vi besöker förutom dessa två platser Kuressare på Ösel, folkdansarna på Muhu, svenska Aiboland, äkta estnisk mat,  och en vacker återresar med egen tid för lunch i Estlands huvudstad Tallinn innan återresan.

Dag 1
Vi möts i Tallink Siljas terminal klockan 15.30. 
17:30 avgår fartyget mot Estland. Vi serveras en 2-rättermiddag ombord vid avgång. På kvällen bjuds det på underhållning och show ombord.


Dag 2
Sjöfrukost serveras innan vi ankommer til Tallinn kl. 10.45. Vi samlas på bussparkeringen där vår guide väntar för avfärd mot Haapsalu.
omkring kl.13:00 når vi Haapsalu och gör en promenad i stan som avslutas med en två rätters lunch. Vi besöker Aiboland museum och Ilon Wiklands museum innan vi checkar in på vårt hotell Fru Mare Hotel. Middagen avnjuts på en äkta estnisk retaurang i centrum.


Dag 3

09.00 Färjan avgår mot Muhu.
Här besöker vi byn Liiva, Katarina kyrka och Muhu Brands med lokala produkter. Resan går nu till Ösel för besök på Kaali Museum och meteoritkratern. Lunch avnjuts med uppträdande av folkdans.
Vi tar oss vidare med buss till Kuressare där vi får en sightseeing
och besöker Kuresaares borg. Vi reser tillbaka från Virtsu till Haapsalu och serveras middag på hotellet

Dag 4
Frukost på hotellet och tid för att packa ihop eller ta en promenad i närområdet.På förmiddagen besöker vi den historiska tågperrongen i Haapsalu innan vi beger oss vidare mot Tallinn. I Tallinn finns tid för shopping och lunch på egen hand. 


Vi går ombord på Tallink Siljas fartyg omkring 16.30 som tar oss
hem till Sverige igen. Ännu en kväll ombord med nöje, show och
taxfreeshopping för den som vill fynda något gott eller fint med
sig hem. Middagsbuffé ombord kan bokas mot tillägg.


Dag 5
När vi vaknar och tittar ut har vi Stockholms skärgårds vackra miljö utanför. Är det fint väder ser vi det extra bra från utomhusdäck.
Sjöfrukost äter vi i Grand Buffé när vi önskar.
Kl. 10.30 når vi Värtahamnen.

Pris: 7 995:-

Ingår i resan: Kryssning med del i insideshytt, frukost ombord på fartyget samt en middagsbuffé på utresan.

2 nätters logi på Spa hotell Fra Mare i Haapsalu inkl frukost, 2 luncher, 3 middagar, fika med Estlands-seniorerna, färjebiljett Dagö, entré- biljetter enligt program, guide med på resan samt egen buss i Estland. Reseledare är Reet Frid.


Tillägg
Enkelrumstillägg             1 550 kr

Enkelhyttstillägg               350 kr
A2-hytt per person            500 kr
Buffé på återresan            456 kr